[fusion_builder_container background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_aspect_ratio=”16:9″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=”” min_height=””][fusion_title size=”2″ content_align=”center” style_type=”default”]Кои сме ние[/fusion_title][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]Здравейте,

Казвам се Милена Коцева и съм лекар по образование. Животът ми се стече така, че след пет години клинична практика в областта на акушерството и гинекологията и малко преди да положа изпит за специалност, се наложи да сменя попрището и започнах да работя във фармацевтичната индустрия. Работила съм на различни длъжности във фармацевтични компании, като никога не съм се откъсвала от медицината и проблемите на лекарите. Работата ми в тези компании ми даде възможност да участвам пряко в процесите на регистрация и продажба на лекарствени продукти, както и да добия представа за разработката и производството им. През цялото това време, подобно на всички хора, аз и членове на семейството ми неведнъж сме се оказвали в ролята на пациенти. В тези моменти аз съм си давала сметка, че решенията как и с какво да се лекуваме сме вземали на основание така нареченото информирано съгласие, но информираността в тези случаи се е базирала далеч невинаги на обективно поднесената ни информация от лекаря или фармацевта, а по-често на медицинските познания (моите и на съпруга ми, който е клиницист) и на опита ми във фарма бизнеса. Факт е обаче, че всички онези хора, които нямат медицински и фармацевтични познания и опит, разчитат на предоставената им за съжаление понякога твърде оскъдна или изкривена информация. Гарантирам ви, че в системата на здравеопазването има много чисти и съвестни хора, които поставят на най-преден план здравето на пациентите си, но за съжаление и с абсолютна сигурност не всички са такива. Така стигнах до идеята да създам проекта Хомеостаза.

Допълнителен стимул за това ми даде големият ми син Михаил, с неговата последователност във вземането на информирани решения по отношение на здравословния начин на живот и хранене, които аз неведнъж съм консултирала от гледната точка на лекар.

Вероятно ще забележите и моята „слабост” по отношение на психологичните проблеми, съпътстващи израстването на децата. Този интерес „дължа” на прекрасния ми малък син Момчил. Тъй като не съм психолог и не бих могла да коментирам тези теми професионално, ще се съсредоточа върху различни научни проучвания, даващи насоки какви храни и хранителни вещества биха били от полза за подпомагане процеса на справянето с такива проблеми.

Надявам се, че проектът Хомеостаза ще бъде успешен. А дали ще бъде, ще зависи основно от това дали ще съумея да ви бъда полезна.

Поздрави,

д-р Милена Коцева[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=”” min_height=””][fusion_title size=”2″ content_align=”center” style_type=”default”]Проектът Хомеостаза[/fusion_title][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Идеята за този проект се роди в резултат на вътрешното противопоставяне на възприятията ми едновременно от позицията на лекар, пациент и представител на фармацевтичната индустрия по отношение проблемите на здравната система у нас. По стечение на обстоятелствата всички тези участници в процеса на здравеопазване са съчетани на едно място в мен.

Стремежът за благосъстояние (който, съгласете се, е естествен човешки стремеж, особено за хора, вложили много време и средства в квалификацията си) на фона на бедна държава и беден народ води до такова „израждане” на системата, от което за съжаление най-потърпевш е пациентът. Като добавим и факта, че както навсякъде, така и в системите на здравеопазване и продажба на продукти, предназначени за него, присъстват хора с нисък морал и чувство на отговорност, готови на всичко в името на лична изгода, картината става още по-мрачна. И така, все по-объркан, пациентът бива оставен да се оправя сам в среда, в която дори и на професионалистите (лекари, фармацевти, експерти) им е трудно да се ориентират.

Идеята е този проект да бъде в помощ на хората, които не са здравни професиналисти, и да засяга теми, които да им помагат да откриват подходящи методи и средства за превенция и лечение на различни заболявания. Макар че съм лекар и за мен не е проблем да обсъждаме лечението на тежки страдания със „сериозни” лекарства, струва ми се по-удачно акцентът да бъде поставен върху натуралните средства за лечение и превенция на множеството състояния, които могат да бъдат повлияни от тях. Обсъждането на здравословния начин на живот и подходящото хранене като основни изисквания за здрав организъм също попада в обсега на целите на проекта Хомеостаза.

Хомеостазата е състояние на равновесие, стабилност, баланс на една жива система. Хомеостазата е целта, към която всеки жив организъм се стреми. Нашите действия или бездействия в различни ситуации могат да помогнат или попречат на тялото ни да установи желаното равновесие. Затова в този сайт ще се опитвам да ви помагам в процеса на намиране на най-доброто решение за вас в конкретната ситуация, използвайки квалификацията и опита си в различни сфери на здравеопазването.

Статиите, които ще бъдат публикувани тук, ще съдържат грижливо проверени факти и ще бъдат в синхрон с най-новите проучвания, касаещи обсъжданите проблеми. Тези проучвания и въобще източниците, използвани при написването на статиите, ще можете да откриете непосредствено след края на публикацията. Всичко това ще става в секция„БЛОГ” на сайта.

Същевременно в секция „МАГАЗИН” ще можете да намерите продукти с високо качество от доказани и проверени производители. Произходът на тези продукти ще бъде само от държави, в които призводството е строго контролирано, а референтните лаборатории, отговарящи за проверката на качеството на продуктите,редовно инспектирани.

Накрая искам да подчертая, че всеки трябва да се чувства свободен да предлага теми за обсъждане, които го вълнуват. Ще очаквам предложенията ви под формата на коментари в блога или чрез формата за контакт. Ще се опитам мотивирано и подкрепено със сериозни проучвания да ви представям моето мнение по поставените въпроси.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=”” min_height=””][fusion_title size=”2″ content_align=”center” style_type=”default”]Партньори[/fusion_title][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]Norwegian Fish Oil

Norwegian Fish Oil (NFO) е норвежка компания, производител на рибено масло, която разработва продукти, носещи името Norwegian Fish Oil® (Норвежко рибено масло). Тя е една от най-бързо развиващите се компании на пазара на омега-3 полиненаситените мастни киселини, като продава своите продукти в повече от 40 държави в света.

Norwegian Fish Oil е разработила специални методи за пречистване на продуктите си, за да може да гарантира, че на практика те не съдържат замърсители като PCB и тежки метали. NFO сътрудничи с изследователски институти и университети в Норвегия в процеса на разработване на продукти с най-високо качество.

Повече информация за Norwegian Fish Oil и за продуктите, които предлага компанията, можете да намерите тук.[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]