използвайте код ВЕЛИКДЕН20 на поръчки над 125 лв, за да получите 20% отстъпка

Защо коензим Q10 в състава на продукт против умора и стрес?

Съвременният интензивен начин на живот и непрекъснатия стрес, на който сме подложени износват организма и се отразяват на здравето ни. Години преди тялото да започне да страда видимо, невидими процеси протичат в него и водят до промени, които отключват болести и ни правят немощни, уморени и апатични. ВитаДинамик е продукт, който предпазва организма ни от вредните въздейства на стреса и пречи последствията на стреса да се появят. ВитаДинамик е комбиниран продукт, в състава на който влизат растителни адаптогени, коензиним Q10 и магнезиев малат.

Коензим Q10 във ВитаДинамик

Коензим Q10 се синтезира в тялото. Въпреки това при различни състояния (стареене, прием на лекарства понижаващи холестерола, инфаркт и други болести) може да се наблюдава дефицит. Естествен източник е храната и основно се намира в месото и рибата.

Коензим Q10 има множество важни функции в организма:

  • той е и силен антиоксидант[1, 2, 3, 4];
  • увеличава притока на кръв при състояния с намалено кръвоснабдяване[2, 5, 6];
  • при хора с нарушена функция на стената на кръвоносните съдове, коензим Q10 я подобрява[6, 7, 8, 9, 10];
  • подобрява физическия капацитет при хора, прекарали миокарден инфаркт[7, 11, 12, 13];
  • намалява умората по време на физическа тренировка[6, 14, 15];
  • отчетливо намалява болката и подобрява състоянието при фибромиалгия[1, 16, 17, 18, 19].(непрекъснати болки в костите, ставите и мускулите без да има възпаление или друга видима причина). Тъй като най-често се появява на фона на сериозен стрес и емоционална травма, фибромиалгията е типичен спътник на хроничната умора.

ВитаДинамик е не само коензим Q10

Коензим Q10 е само една от 4-те съставки на продукта ВитаДинамик, произведен за Хомеостаза от BioHealth Германия. Останалите три съставки в продукта са подбрани внимателно и в съответствие с научните данни, показващи ефективност при умора и стрес. ВитаДинамик съдържа екстракт от розов златовръх с 3% розавин и 1% салидрозид – оптималното съотношение на активните вещества. В продукта има и екстракт от сибирски женшен (Eleutherococcus senticosus), какато и магнезиев малат. Балансираната комбинацията от тези вещества е в основата на ефективността на ВитаДинамик

Прием на ВитаДинамик

Дозата на ВитаДинамик е индивидуaлна. Винаги започвайте с минималната доза от 1 капсула дневно сутрин за първите 3-4 дни. Добавяйте по 1 капсула на всеки 3-4 дни докато усетите желания ефект. Не надвишавайте препоръчаната дневна доза без консултация с лекар. Пациенти, приемащи антидепресанти трябва да приемат ВитаДинамик след консултация с лекаря си.

Възможно е розовият златовръх, 5-хидрокситриптофан (5-HTP) и триптофан да усилват взаимно действията си. Комбинираният прием на ВитаДинамик с 5-HTP или триптофан трябва да става внимателно.

Високото качество на ВитаДинамик

ВитаДинамик се предлага в блистери. Блистерирането запазва концентрацията на активните съставки и качествата на всяка капсула от продукта.

ВитаДинамик е произведен за Хомеостаза от BioHealth Германия. Всеки клиент, поръчал ВитаДинамик получава сертификат за състава му, а при интерес и анализ сертификати на активните му субстанции.

ВитаДинамик можете да закупите като го поръчате през сайта Хомеостаза или на тел. 0876 81 81 10.

Д-р Милена Коцева

Източници