Храносмилателни фибри с вкус на лайм – цялостна грижа за стомашно-чревния тракт

Стомашно-чревният тракт не е просто част от храносмилателната система.

Освен функциите за смилане на храната и всмукване на смлените хранителни вещества, стомашно-чревният тракт има и други важни функции. По протежението на целия храносмилателен тракт има разпръснати множество ендокринни клетки. Тези ендокринни клетки правят стомашно-чревния тракт най-големия ендокринен орган в тялото на човека. Ендокринните клетки реагират на съдържимото в стомашно-чревния тракт. При това, произведените от тях молекули могат да навлязат в кръвта и да действат като хормони или да въздействат на други клетки в стомаха и червата.

Червата са снабдени със собствена чревна нервна система, която контактува с централната нервна система. Нервните и ендокринните клетки на червата са в непрекъсната връзка едни с други.

Червата са и важна част от имунната система на организма. Те са най-големия лимфен орган, тъй като чревната стена е осеяна с лимфни фоликули.

В човешките черва има и изобилие от бактерии, наречени чревна микробиота. Установени са повече от 1000 различни видове микроорганизми, които играят основна роля не само за здравето на стомашно-чревния тракт, а и за здравето на целия организъм. Чревната микробиота въздейства на имунната система и участва във взаимодействието между мозъка и червата на човека.

Грижата за стомашно-чревния тракт е грижа за целия организъм

Обобщавайки, можем да кажем, че освен основната си роля в смилането и всмукването на хранителните вещества, стомашно-чревният тракт е част от имунната, ендокринната и нервната система на човека. Той обаче има още една изключително важна функция. Храносмилателната тръба е и бариера между външната среда, каквито са попадащите в стомаха и червата вещества и вътрешната среда на организма. Ако стомашно-чревният тракт боледува и тази бариерна функция се наруши, то различни токсини, антигени и продукти от живота на микроорганизмите в червата ще могат да преминат в човешкото тяло и да оказват неблагоприятно въздействие на организма като цяло. Затова здравата и добре функционираща храносмилателна система е от ключово значение за здравето на целия организъм.

Храносмилателни фибри с вкус на лайм – много продукти, събрани на едно място

Храносмилателната система е едно цяло и функцията на всяка нейна част зависи от функциите и състоянието на другите й части. Повечето хранителни добавки са насочени към подобряване на състоянието на определени части от стомашно-чревния тракт. За разлика от тях, Храносмилателни фибри с вкус на лайм повлиява целия стомашно-чревен тракт, което създава синхрон в работата на отделните му части и възстановява нормалните му функции от началната до крайната точка на храносмилателната система. В състава на Храносмилателните фибри влизат:

  • Глюкоманан (вид водоразтворими фибри, получени от корените на растението конджак): подобрява функцията на червата, намалява усещането за глад, поддържа нормалната кръвна захар, поддържа нормалния холестерол в кръвта;
  • Псилиум хуск: увеличава обема и съдържанието на вода в изпражненията, с което ги омекотява, увеличава постъпателните движения на червата и улеснява изхождането, намалява апетита и резорбцията на въглехидрати;
  • Gastro-Ad™: негенномодифицирана соя, ферментирана от лактобацили: намалява стомашната киселинност, болка и гадене.
  • Екстракт от листата на артишок: увеличава отделянето на жлъчка, допринася за поддържането на нормални нива на холестерол, има пребиотичен ефект и увеличава полезните бактерии в червата;
  • Растителен мултиензимен комплекс: подпомага храносмилането като прави по-лесно разграждането на въглехидратите (включително лактоза), мазнините, белтъците, целулозата;
  • Екстракт от алое вера: притежава антибактериална, антиоксидантна и имуностимулираща активност;
  • Магнезий: увеличава чувствителността към инсулин и стабилизира нивата на кръвна захар;
  • Витмин С: антиоксидант

В серия от публикации ще опишем как точно действа всяка една съставка на Храносмилателните фибри с вкус на лайм и на какво се дължи ефективността им.

Храносмилателни фибри с вкус на лайм за цялостна грижа на стомашно-чревния тракт

Храносмилателни фибри е прахообразен продукт, който подобрява едновременно функцията на стомаха, храносмилането и функцията на червата, намалява холестерола, увеличава полезните бактерии в червата, поддържа нормалната кръвна захар и има антиоксидантно действие. Храносмилателни фибри помага за намаляване на телесното тегло, използван в комбинация с нискокалорична диета.

Източници

Д-р Милена Коцева

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

OЩЕ ОТ БЛОГА