ВитаДинамик повишава когнитивните способности

Психически стимулиращ и емоционално успокояващ

ВитаДинамик е продукт, формулиран с цел да има едновременно психически стимулиращо и емоционално успокояващо въздействие, да подобрява цялостно когнитивните способности, както и да подпомага ученето и концентрацията.
Наскоро публикувано проучване потвърждава ефективността в подобряването на когнитивните способности на екстракта от родиола розеа – основна съставка в хранителната добавка.[1]

Новото проучване е направено при 50 човека (25 жени и 25 мъже) на възраст между 30 и 50 години. Всички те са били без хронични заболявания и не са приемали лекарства, действащи на централната нервна система. Участниците в проучването са приемали по 400 мг дневно екстракт от родиола розеа (равняващи се на 4 капсули ВитаДинамик) в продължение на 12 седмици. Преди началото на приема и след 12-та седмица са направени серия от специфични тестове, които са показали, че приемът на родиола розеа подобрява умствените способности и ускорява обработката на информация.

Как да приемате ВитаДинамик

В Хомеостаза вече имаме обратна връзка от хора, които с ВитаДинамик подобриха условията за учене на организма си и намалиха стреса и тревожните състояния. До момента нямаме информация за случаи на нежелани ефекти и привикване към добавката.

Дозата на ВитаДинамик за всеки човек е индивидуална. Започва се с прием на по-малка доза и броят на капсулите се увеличава до постигане на желания ефект.
При децата над 12 години приемът на ВитаДинамик трябва да става с внимателно покачване на дозата до установяване на оптималното количество. При деца под 12 години приемът в началото трябва да е с части от съдържимото на капсулата с постепенно увеличаване на дозата, а ако се наблюдават някакви нежелани ефекти, приемът трябва да бъде преустановен.

Също както при възрастните, нежелани ефекти и при деца до момента не са наблюдавани, а за ползите мога да дам следния личен пример:

Под непосредственото ми наблюдение, ВитаДинамик приемаше и малкият ми син. За него концентрацията в училище представлява голямо предизвикателство и като резултат, психическа умора го застига по-бързо от нормалното. Приемът му на добавките започна в късната есен на миналата година, когато започваше четвърти клас и продължи до края на февруари месец на тази година. Преустанови приема след като започна дистанционното обучение и натоварването вече не беше толкова голямо. В началото приемаше по една капсула ВитаДинамик сутрин, като ефектът беше отчетлив до към 12 часа на обяд. Тъй като синът ми прекарваше в училище цял ден, ми се искаше да бъде спокоен и концентриран и следобедните часове. Опитах да давам по две капсули сутрин, но тази доза леко го напрягаше без да подобрява особено следобедната концентрация. Затова се върнахме на доза от една капсула сутрин, а втората капсула, той трябваше да приема на обяд сам в училище. По този начин, той постигна концентрация през целия учебен ден без напрегнатост или преумора след изтичане на ефекта на добавката и с възможност да спре приема ѝ, когато пожелаем.

Източници

д-р Милена Коцева

Източници