ВитаДинамик за бдителност, внимание и концентрация

Една от съставките в продукта ВитаДиманик е екстрактът от растението розов златовръх (Rhodiola rosea). To расте на голяма надморска височина и при доста ниски температури. Цветовете му са ярко жълти, като с наближаването на есента променят цвета си в розов, лилав или ръждив. Според д-р Патриция Джърбарг (психиатър) и д-р Ричард Браун (психофармаколог и специалист по лечебни растения) Rhodiola rosea e “…перфектния пример за билка, която носи дългосрочни ползи за здравето…[1].

Екстрактът от Rhodiola rosea подобрява мозъчните функции

Като антиоксидант, розовият златовръх ограничава увреждането от свободни радикали на ДНК, митохондриите и клетъчните мембрани. Същевременно, поради адаптогенните си свойства, той балансира системата на организма за реакция при стрес и предотвратява прекаленото отделяне на хормоните на стреса. Това пази мозъчните клетки от увреждане[5,6,7].

От друга страна обаче, розавинът и салидрозидът повишават синтезата на креатин фосфат и аденозин трифосфат – високоенергийни молекули, които транспортират енергия, където е необходимо в тялото и по този начин поддържат работата и възстановяването на всички клетки, включително мозъчните. Това намалява умствената умора, поддържа вниманието и засилва интелектуалното функциониране[1,2,3]. Екстрактът от Розов златовръх стимулира и ретикуларната активационна система – мрежата от неврони в мозъка, чиято функция е да насочва вниманието и диференцира получената от мозъка сетивна информация по важност[1,2,4,8].

Чрез тази комбинация от ефекти Rhodiola Rosea указва едноврененно психически стимулиращо и емоционално успокояващо въздействие, цялостно подобрява когнитивните способности и подпомага ученето.

ВитаДинамик е не само розов златовръх

Екстрактът от розов златовръх е една от 4-те съставки на продукта ВитаДинамик. произведен за Хомеостаза от BioHealth Германия. Екстрактът от розов златовръх във ВитаДинамик съдържа 3% розавин и 1% салидрозид – оптималното съотношение на активните вещества. Останалите три съставки в продукта са подбрани внимателно и в съответствие с научните данни, така че да подпомогнат и балансират действието на розовия златовръх. Комбинацията на екстракт от розов залтовръх с екстракт от сибирски женшен (Eleutherococcus senticosus), коензим Q10 и магнезиев малат е в основата на ефективността на ВитаДинамик.

Дозата на ВитаДинамик е индивидуaлна. Винаги започвайте с минималната доза от 1 капсула дневно сутрин за първите 3-4 дни. Добавяйте по 1 капсула на всеки 3-4 дни докато усетите желания ефект или достигнете препоръчаната доза. Пациенти, приемащи антидепресанти трябва да приемат ВитаДинамик след консултация с лекаря си. Възможно е розовият златовръх, 5-хидрокситриптофан (5-HTP) и триптофан да усилват взаимно действията си. Комбинираният прием на ВитаДинамик с 5-HTP или триптофан трябва да става внимателно.

ВитаДинамик се предлага в блистери, за максимално запазване на концентрацията на активните съставки и качествата на всяка капсула от продукта.

д-р Милена Коцева

Източници

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

OЩЕ ОТ БЛОГА