Защо избрах „ВитаДинамик“?

Когато получим такова ревю за наш продукт сме наистина щастливи! Щастливи сме да сме заобиколени от интелигентна и компетентна публика, за която правим и предлагаме ефективни продукти. Споделяме личните впечатления от ВитаДинамик на доц. д-р Павлина Симеонова, автор на книгата “Есенциалните масла – преоткритата алтернатива за здраве”.

Пазарът на хранителни добавки и енергизиращи препарати е силно наситен от разнообразни продукти с различен състав и предназначение. И докато традиционните лекарствени формули се предписват от лекари, а е възможна и консултация с фармацевт (да не говорим за натрапчивите реклами и клипове), то нетрадиционната медицина и свързаните с нея хранителни режими изискват специфична информация и дори предварителна подготовка от интелигентния потребител.

При моя дневен режим (умствена работа, писане, консултации, неизбежен стрес и умора, да добавим и замърсена околна среда) съм наясно, че добра физическа и ментална форма се постига не само по традиционен начин с активно движение и дозирано хранене, но и с естествени, по-леки и много по-ефективни начини. Дефицитите, с които тялото не винаги е в състояние да се справи, могат да се набавят чрез приемане на подходящи хранителни добавки, за да се справим с умора, отпадналост, тревожност, депресивни състояния и липсата на достатъчен сън.

Знаем, че вътре в нашия мозък се намират два мозъка – емоционален мозък (лимбичен – несъзнателен, който се занимава преди всичко с оцеляването) и кортикален мозък (отговорен за конгитивността, езика и разсъдъка). Емоционалният мозък е ”мозък в мозъка” и контролира физиологичното равновесие (“хомеостаза”) – като реакции при страх, тревожност, нарушен сърдечен ритъм, артериално налягане, сън, либидо, секреция на хормонии и др. Конгитивният мозък пък е съзнателен, рационален и обърнат към външния свят. Когато емоционалният и конгитивният мозък се допълват – единият (емоционалният), за да даде посока на това, което искаме да изживеем, а другият (конгитивният), за да ни придвижи напред по най-разумния начин, ние усещаме вътрешна хармония.

Лично аз още щом прочетох за „Вита Динамик“, създаден и представен на българския пазар от „Хомеостаза“ бях наясно, че имам решения за неизбежните дефицити, които водят до стрес, тревожност, умора. Комбинацията от съставките (екстракт от розов златовръх, магнезий, женшен и коензим Q10) гарантира, според мен, всички предпоставки за ефективност на препарата за справяне с умората и приспособяване с ефектите на стреса и мисловната немощ.

Да се съмняваме във всичко или да вярваме във всичко са две еднакво удобни решения – и едното и другото ни спестяват мисленето.

Затова нека помислим какво ни дават отделните съставки на „Вита Динамик“:

За розовия златовръх (още родиола или златен корен) се знае, че е адаптоген, т.е. естествен биорегулатор, в който активните вещества са розавин и салидрозид в съотношение 3:1. Родиолата потушава тревожността и безпокойството вследствие на адаптогенните си способности и подобрява когнитивните функции на организма. За екстракта от розов златовръх има достатъчно изследвания, които документират влиянието му на златния корен върху физическото и психическо здраве, за намаляване на стреса и депресията, при липса на концентрация и при безсъние. Може да бъде полезен при раздразнителност, при синдрома на хроничната умора и синдрома на фибромиалгия. Намалява и увреждания на мускулите.

Коензим Q10 е често споменаван компонент в разнообразни формули като средство за облекчаване на ставни и мускулни болки като резултат от преумора. Той помага на тялото да се адаптира към физически, химически и екологичен стрес, подобрява както физическата така и психическата енергия, помага на тялото да се адаптира към стреса, бори се с депресивни състояния и подобрява мозъчната функция.

Магнезият има много роли в организма. За ползите от магнезия са изписани много страници. Той е крайъгълният камък за здравето, липсващото звено към общото здраве. Участва в мускулните съкращения и нервната функция, подобрява функцията на сърцето, панкреаса, паметта, повишава АТФ (аденозинтрифосфат – енергията за живот), подсилва имунната система, успокоява нервната система и подобрява съня, успокоява болките при мускулни травми и още мн. др.

Да поговорим и за женшена, смятан и в древната, и в модерната медицина за отлично средство за добро оросяване на мозъка и възвръщане на умствената активност и потентност. Женшенът е билка, която се използва при умора, изтощение, намалено либидо, нарушения на съня и недостатъчна концентрация, забравяне, намалена памет, чувствителност към стрес и раздразнителност.

Разбира се, очакванията за ефект са само едната страна на проблема. По-важно е какво се постига при използване на хранителната добавка „ВитаДинамик“. Собственият ми опит от прилагането на “ВитаДинамик“ от няколко месеца насам е изключително положителен. Чувствам се заредена с енергия, спя добре, не се уморявам в ежедневната си дейност. При това – без никакви странични ефекти, каквито антидепресантите и сънотворни препарати предизвикват. Приемането на тази хранителна добавка в комбинация с лекарства е желателно да се извършва под лекарски контрол.

Доц. д-р Павлина Симеонова