15% отстъпка на избрани продукти до 31.05.24 г.

Въпроси

Рибеното масло е маслен разтвор и обогатените с витамини омега-3 продукти, които се срещат на пазара, съответно са обогатени с мастноразтворими витамини, най-често А, D, Е и К. Мастноразтворимите витамини могат да бъдат предозирани, ако се приемат в големи количества или продължително време, за разлика от водноразтворимите (B и C) витамини. Така, ако вземате омега – 3 продукт, в който има допълнително количество мастноразтворими витамини, съществува риск от хипервитаминоза и сте ограничени по отношение на продължителността на приемане на продукта. А продължителността на приема е един от факторите за постигане на максимално добър ефект на рибеното масло. Затова избрахме да предлагаме продукт, който може без притеснение да се приема всеки ден, за дълги периоди и дори без прекъсване.
Основната цел на приема на Норвежко Рибено Масло е набавянето на необходимите на организма омега-3 мастни киселини в количества, които позволяват уравновесяване между тях и омега-6 мастните киселини. Тъй като омега-6 мастни киселини постъпват в тялото ни непрекъснато с храната, а омега-3 мастните киселини в повечето съвременни храни са в много по-ограничени количества, ползите от приема на профилактични дози рибено масло не се изчерпват с времето. Много омега-3 добавки на пазара съдържат добавени витамини Е и А или витамин D, което ограничава периода, за който тези добавки следва да се приемат. Това не е така при Норвежко Рибено Масло – сироп с лимонов вкус и Норвежко Рибено Масло – капсули. Препоръката е да се приема рибено масло за минимум 3 месеца, 2 пъти в годината. Ако рибеното масло не е комбинирано с витамини, можете да го приемате без прекъсване.

Норвежко Рибено Масло е естествено и чисто рибено масло, в което единствените биологично активни съставки са омега-3 мастните киселини. Според Европейската Агенция по Безопасност на Храните приемът до 5 g дневно омега-3 мастни киселини (EPA + DHA) е доказано безопасен, както за възрастни, така и за деца. В този смисъл, и двата продукта Норвежко Рибено Масло – сироп с Лимонов вкус и Норвежко Рибено Масло – капсули са подходящи за деца. Причината Норвежко Рибено Масло – капсули да не се препоръчва за деца е, че капсулите са големи и малките деца са затруднени при преглъщането им. За тях Норвежко Рибено Масло – Сироп с лимонов вкус е подходящият продукт.

Процеса на молекулярна дестилация се налага, когато суровото рибено масло съдържа замърсители или когато се използват риби, които стоят по-високо в хранителната верига. При производството на Норвежко Рибено Масло – сироп с лимонов вкус и Норвежко Рибено Масло – високо концентрирано и ултима, суровината се набавя от дребни риби, стоящи в началото на хранителната верига и затова този процес не се налага. При производството на рибено масло от черен дроб на акула се използва процес на молекулярна дестилация.

Хомеостаза предлага два вида капсули Норвежко рибено масло с омега-3: 

Високо концентрирано с минимум 310 mg EPA и 205 mg DHA в една капсула;

Ултима с минимум 600 mg EPA и 390 mg DHA във всяка капсула. 

Това означава, че в единият случай са достатъчни 2 капсули, а в другия – 1 капсула на ден, за да набавите на организма си достатъчно високо количество омега-3, което ще има осезаем ефект върху тялото ви по-бързо, отколкото ако приемате продукт с по-ниска концентрация. Продуктите Норвежко рибено масло с омега-3 капсули и сироп не съдържат добавени витамини, което ги прави подходящи за прием без прекъсване тъй като не крият риск от хипервитаминоза.

Тъй като продуктите Норвежко рибено масло с омега-3 капсули и сироп не съдържат добавени витамини, можете да ги приемате без прекъсване. Ползите за организма се усещат при продължителен прием и не се изчерпват с времето.

Научете повече за ползите от приема на omega-3 при деца с аутизъм от тази статия.

Ако се колебаете дали имате нужда от високи дози рибено масло, можете да се обърнете за консултация към д-р Коцева тук.

EPA и DHA са две важни омега-3 мастни киселини – ейкозапентаенова и докозахексаенова. Те  са нужни на тялото за нормалното протичане на различни процеси, но не могат да се синтезират от човешкия организъм. Затова трябва да се набавят допълнително чрез храна или чрез хранителни добавки като рибено масло. 

 

Когато избирате хранителна добавка с рибеното масло заради omega-3, уверете се, че концентрацията на EPA и DHA е достатъчно висока. Препоръките на СЗО са за профилактични дози от минимум 1000 mg на ден (като сбор от EPA и DHA). Разгледайте съдържанието на продуктите, от които избирате, за да изчислите колко капсули (или друга форма) на ден ще е необходимо да приемате, за да си ги набавите.

 

Рибеното масло е най-пълноценният източник на омега-3 мастни киселини. Омега-3 мастните киселини в рибеното масло могат да съществуват под две различни форми – етил естерна и триглицеридна. Доказано е, че триглицеридната форма на омега-3 мастните киселини се усвоява много по-добре от организма. Норвежко Рибено Масло съдържа омега-3 мастни киселини (EPA и DHA) под формата на триглицериди.

 

Можете да прочетете повече за благоприятните за здравето ефекти на omega-3 под формата на триглицериди от статиите в блога ни свързани с:

Накратко, масло от черен дроб на акула има благотворен ефект основно върху имунитета заради увеличаването на активността на имунните клетки и костния мозък.. Този ефект се дължи на съдържанието на различни алкилглицероли (алкоксиглицероли) и сквален. Алкилглицеролите са активната съставка в маслото от черен дроб на акула и то може да се приема заедно с продукт, който съдържа рибено масло от телата на дребни риби и съдържа омега-3.

 

Прочетете повече как алкиглицеролите допринасят за нормалната функция на имунната система и повишават защитните сили на организма тук и за антитуморното им действие тук.

 

Рибеното масло, което се извлича от телата на рибите има цялостно действие върху различни органи и системи в организма. То съдържа омега-3 мастни киселини. 

И двата продукта са подходящи за ежедневна профилактична грижа на организма. При Норвежко рибено масло ултима, благодарение на специален технологичен процес на извличане, количеството наситени мастни киселини в една капсула е сведен до минимум. Това прави продукта подходящ за хора с повишени нива на триглицериди и сърдечно-съдови заболявания.

Винаги започвайте с минималната доза от 1 капсула дневно сутрин за първите 3-4 дни. Добавяйте по 1 капсула на всеки 3-4 дни, докато усетите желания ефект. Капсулите могат да са разпределени през деня по различен начин според нуждите. Добре е последният прием на продукта да не бъде по-късно от 17 часа вечерта.

 

Ефектът на ВитаДинамик се разгръща след минимален прием от 1 месец.

Препоръчително е на всеки 3 месеца прием на ВитаДинамик да се прави почивка от 1 месец.

При разчлични оплаквания (хронична умора, стрес, синдром на надбъбречна умора, справяне с депресивни състояни, дефицит на внимание) може да имате нужда от различни количества ВитаДинамик, затова препоръчваме да се консултирате с нас, ако се затруднявате да прецените каква е вашата дневна нужда.

Ефектът на ВитаДинамик се разгръща след минимален прием от 1 месец.

Препоръчително е на всеки 3 месеца прием на ВитаДинамик да се прави почивка от 1 месец.

Продуктът НЕ трябва да се приема при:

  • алергия към някоя от съставките
  • бременност и кърмене
  • затруднения при преглъщане на капсули

Пациенти, приемащи антидепресанти трябва да приемат ВитаДинамик  задължително с бавно покачващи се дози или както ги посъветва наблюдаващият им лекар.

Продуктът е подходящ за лица от 18 годишна възраст. Продуктът може да се приема и от лица над 12 годишна възраст след консултация с лекар. Ако искате да се консултирате с нас за приема на ВитаДинамик, можете да използвате секцията ни за консултации.

Храносмилателните фибри се препоръчва, когато искате да постигнете:

  • Подобряване функцията на червата
  • Намаляване на стомашната киселинност
  • Намаляване на теглото
  • Поддържане на нормални нива на холестерол
  • Подобряване на чревната флора

За намаляване на теглото ефект има съставката глюкоманан. Съставката глюкоманан при прием на продукта разтворен във вода образува в червата гелообразна маса, която води до по-бързо усещане за ситост при хранене.

Псилиум улеснява изхождането, намалява апетита и резорбцията на въглехидрати.

За да има ефект за намаляване на теглото, добавката трябва да се съчетае с балансиран начин на живот –  ограничаване на преработените храни, достатъчно движение и прием на течности. Продуктът е подходящ като част от комплексна грижа за здравословно намаляване на теглото.

Една пълна мерителна лъжичка се разтваря във вода или в натурален сок около 200 ml и се изпива веднага. Престояването на разтвора ще доведе до сгъстяването му и затруднен прием. Веднага след това се изпива вода или сок в количество, колкото са били разтворени фибрите (ако сте приели 1 мерителна лъжичка, изпивате още 200 ml течност; ако сте приели 1/2 мерителна лъжичка, изпивате още 100 мл течност). За доброто разтваряне е необходимо сместа да се разбие добре като се разтръска в затворен съд (шейкър или буркан/чаша с плътно затваряща се капачка). Разтварянето в чаша чрез бъркане с лъжица много трудно води до хомогенизиране и не се препоръчва! По време на разбиването разтворът може да се охлади.

Продуктът е подходящ за лица над 18 годишна възраст. За прием под тази възраст, моля консултирайте се с лекар.